7.12.07

Festes


Un mes abans de les festes els llums estan penjats, ara el fred ja s’ha instal·lat als carrers i les botigues estan plenes de gent. Època dels sopars d’empresa, de classe, d’amics...Potser a mesura que passen els anys, aquestes dates no són tan plenes de màgia. Tot i el consumisme evident, el que s’arriba a gastar en llum, haig de reconèixer que m’agrada celebrar-ho. Cal dir que sóc de les que ho celebra tot, bàsicament perquè les desgràcies ja venen soles i cal aprofitar els bons moments.
Ara espero el Tió, si, a la meva edat...però ara ho fem diferent, abans de sopar ens donem algun detall, no cal que sigui car, potser coses que es necessiten pel dia a dia, però entre això i un sopar al darrera, ja tenim la festa muntada.
De petits, la mare ens portava una caixa de cartró, que la pintàvem de sobre. Normalment hi dibuixàvem una cara ben grossa amb barretina i l’omplíem de colors, després ho tapàvem tot amb una manta, no podia tenir fred, i hi posàvem a sota un plat amb fruita. I cada dia a mirar si s’ho havia menjat. Fins al dia 24 a la nit que tocava agafar el bastó i córrer amunt i avall del passadís per resar alguna cosa i mirar què ens havia dut. Santa innocència......